Alfa Laval visar vägen inom hållbar livsmedelsbearbetning med värmeöverföringsteknik som halverar utsläppen


2024-05-13

HL8-WG facing left
Bild:Alfa Laval
HL8-WG facing left

Enligt FN kommer vi att behöva upp till 70 procent mer mat för att föda världen fram till 2050. Samtidigt står livsmedelssystemet för en tredjedel av de globala utsläppen av växthusgaser och utövar ett växande tryck på ekosystem, biologisk mångfald, mark och rena vattenresurser. Att möta den ökande efterfrågan på livsmedel och samtidigt minska den negativa påverkan är en balansgång, och behovet av hållbara metoder har aldrig varit tydligare. Alfa Laval går i bräschen för nya sätt att göra det möjligt för livsmedelsindustrin att påskynda innovation och främja hållbar livsmedelsproduktion på global nivå.

 

När livsmedelsindustrin letar efter nya sätt att förse världen med mat spelar innovation en avgörande roll. Alfa Lavals nya värmeväxlare, Hygienic WideGap, erbjuder ett banbrytande alternativ till konventionell teknik och kan potentiellt halvera utsläppen vid bearbetning av flytande livsmedel som innehåller fibrer och partiklar. Serien av nya värmeväxlare understryker Alfa Lavals engagemang för hållbarhet och livsmedelssäkerhet inom livsmedelsindustrin.

En banbrytande innovation inom segmentet flytande livsmedel

"Vi är stolta över att kunna presentera den här nya värmeväxlaren som hjälper våra kunder att uppnå sina hållbarhetsmål genom att minska energiförbrukningen och utsläppen, samtidigt som den hjälper dem att påskynda produktionen av säkra livsmedel. Den här innovationen innebär ett win-win-scenario för alla intressenter, särskilt för samhället i stort", säger Nish Patel, chef för Food & Water-divisionen på Alfa Laval.


Källa: Alfa Laval