Från elektronikdesign till PCB/Mönsterkort in-house


2024-08-20

Tillverka mönsterkort in-house med LPKF ProtoMat
Bild:Solectro
Tillverka mönsterkort in-house med LPKF ProtoMat


Varför skall man tillverka PCB/Mönsterkort in-house?


Först och främst blir det mer pålitligt eftersom man skyddar sin design och utveckling genom att behålla alla filer och idéer in-house. Det är mycket mer effektivt att kunna tillverka sitt PCB/Mönsterkort i labbet, på utvecklingsavdelningen eller i verkstaden. Inte bara för att designen är skyddad utan också för att man direkt kan se om designen fungerar och passar. Man kan därefter göra ändringar och förbättringar direkt i designen och köra ut kortet på nytt i stället för att behöva beställa nytt och invänta det nya kortet. Både effektivitet och säkerhet är två viktiga faktorer – säkra data och korta ner ledtider genom att tillverka in-house.

Mönsterkortstillverkning in-house med LPKF ProtoMat

LPKF ProtoMat är en mönsterkortsfräs som finns i olika storlekar och modeller. De är särskolt utvecklade och tillverkade för att tillverka PCB/Mönsterkort på ikke kemiskt väg. De är idealiska för intern tillverkning, utvecklings- och forskningsprojekt. En mönsterkortsfräs är många gånger ett av de viktigaste verktygen i ett FoU-labb där man tar fram och utvecklar elektroniksystem. Det går snabbt och enkelt att utvärdera och prova en elektronikdesign. LPKF ProtoMat är noggrann, effektiv och väldigt lätt att använda. LPKFs mönsterkortsfräsar är utvecklade för att vara bordsmodeller och kräver endast ett robust och stabilt arbetsbord. LPKFs ProtoMat producerar högkvalitativa PCB kort som matchar eller helt enkelt överträffar kvaliteten på outsourcade PCB/Mönsterkort. Med en LPKF ProtoMat kan man tillverka och testa ett PCB/Mönsterkort inom en enda dag - utan användning av farliga kemiska etsbad. Med LPKF ProtoMat så arbetar man direkt från CAD-data som ger den nödvändiga mångsidigheten som behövs. Det går snabbt att korrigera fel i elektronikdesignen och sedan fräsa ut ett nytt kort, vilket gör att man snabbt kan göra en eller flera revisioner på samma dag in-house! Projektet blir effektivt utan långa ledtider i väntan på ett nytt kort.

"Tack vare vår LPKF ProtoMat tog vi ett projekt som skulle ha tagit 10 veckor och gjorde det på bara en vecka." — Paul Clark från Honeywell C&K Systems

Några fördelar med en LPKF ProtoMat inom skola och universitet

Några fördelar inom sektorn microwave och RF

Några fördelar inom militärsektorn

Några fördelar för mindre företag

Några fördelar för större företag

 
Källa: Solectro AB