Nya gripdon från Gimatic stärker OEM Automatics automationslösningar


2024-10-02

Gimatic | Tryck & Flöde | Robotik | OEM Automatic
Bild:OEM Automatic AB
Gimatic | Tryck & Flöde | Robotik | OEM Automatic


OEM Automatic har inlett ett strategiskt samarbete med Gimatic, en global ledare inom elektroniska och mekaniska gripdon för industriell automation. Genom detta partnerskap utökar vi vårt sortiment av produkter för automationslösningar och stärker vår position inom End of Arm Tools (EOAT) och robotik.


Kompletta lösningar för ett brett spektrum av applikationer

Gimatics omfattande produktportfölj är ett värdefullt komplement till vårt befintliga utbud av cobotar och vakuumlyft. Med deras gripdon kan vi nu erbjuda våra kunder kompletta lösningar som täcker ett brett spektrum av applikationer, från plastgjutning till mer avancerade produktionsprocesser. Våra kunder får nu tillgång till flexibla och effektiva system som kombinerar robotteknik med precisionsgripdon.

Snabb och effektiv distribution

Partnerskapet mellan OEM Automatic och Gimatic är en strategisk satsning där vi båda drar nytta av varandras styrkor. Vi får tillgång till Gimatics djupa applikationskunskap och expertis, medan Gimatic kan dra nytta av vårt omfattande distributionsnätverk och logistikcenter i Tranås. Resultatet? Effektiva, kundanpassade lösningar som levereras snabbt och smidigt till den svenska marknaden. Tillsammans har vi också fördubblat antalet säljare och tekniker, vilket säkerställer att kunderna får bästa möjliga service och tekniska support direkt på plats.

Högsta kvalitet och hållbarhet

Gimatics produkter är ISO9001-certifierade och tillverkas med fokus på hög kvalitet och hållbarhet. OEM Automatic och Gimatic delar samma värderingar kring hållbarhetsfrågor, och genom samarbetet kan vi erbjuda produkter som inte bara uppfyller höga tekniska krav utan också bidrar till en mer hållbar industriproduktion.

Ökad kundnytta med teknisk expertis

Genom att kombinera vår tekniska expertis med Gimatics specialistkunskaper kan vi nu erbjuda en ännu högre nivå av service och support. Våra kunder får tillgång till expertkunskap och skräddarsydda lösningar, vilket säkerställer att deras automationsprojekt blir framgångsrika och kostnadseffektiva.

Ulf Hartmann, General Manager på Gimatic Nordic AB, och Markus Pettersson, Affärsområdeschef för Tryck & Flöde, OEM Automatic.


Källa: